Handgjort av oss - med kärlek från Gotland

"Precis den kvaliten du förväntar dig av hantverk från små, lokala butiker på Gotland”."

Här på Gotland Originals strävar vi efter att uppnå den högsta möjliga kvaliteten på alla våra hantverk. Av den anledningen är det superviktigt för oss att sköta precis varje del av produktionen själva, för hand, i vår egna lilla fabrik. Varje dag går vårt fantastiska team på 8 personer till jobbet med förhoppningen om att få göra skillnad.

Det är oerhört viktigt att kunna överblicka hela produktionsprocessen med våra egna ögon, och utföra själva arbetet med våra egna händer.

Kvalitet, hållbarhet, och ansvar är våra ledord som genomsyrar allt vi gör. Det är så vi får till den oslagbara kvaliteten våra bivaxdukar och bivaxljus är kända för!

Lokala hantverk - oslagbar kvalitet

Varje produkt du hittar på vår hemsida har tillverkat av oss själva, från vår egen fabrik, beläget i utkanten av Visby.

Gotland är som bekant en sådär särskilt magisk plats. Ingen kan nog riktigt sätta fingret på vad det är exakt, men något är det. Runt om i Sverige och världen har Gotland ett rykte för att vara ett centrum för hållbarhet. Det är ett rykte vi vill hjälpa till att upprätthålla!

Hållbarhet genom hela processen

Vi är givetvis inte perfekta. När man är ett litet företag med papperstunna marginaler går det inte alltid att köpa det lokalproducerade superduper-eco certifierade alternativet, men vi satsar på att titta på helhetsbilden, och göra små förbättringar där det går.

Vi använder till exempel endast papperstejp, och beställningar skickas så klart i plastfritt emballage.

Hur vi väljer ut råmaterial

Alla råvaror vi köper kommer från andra EU-länder.

Material försöker vi givetvis alltid köpa i så stora kvantiteter som möjligt, för att minimera klimatavtrycket.

Det är mycket som måste övervägas när vi köper in material, bland annat hur långt det måste fraktas, kostnad, miljöpåverkan, ingredienser, huruvida det är eco-certifierat eller inte. Det går inte att alltid kryssa av allt på listan, så vi gör vårt bästa för att hitta en balans mellan allt man ska tänka på.

När vi handlar in material ställer vi oss själva dessa frågor:

  • Hur långt har materialet skickats?
  • Hur är det tillverkat? På hållbart vis?
  • Hur har arbetarna behandlats?
  • Finns det alternativ med lägre klimatpåverkan?

Varför ska du bry dig?

I en värld där många företags hela affärsmodell är att skapa skräp-produkter för masskonsumtion är vårt mål att vara annorlunda.

Vi är extremt noga med att välja ut våra råvaror, vi gör allt själva, och betalar våra anställda en rättvis lön.

Genom att stötta vårt småföretag försäkrar du dig om att du får en högkvalitativ produkt som tillverkats för hand, med ett tydligt hållbart syfte, under rättvisa arbetsförhållanden.

Är du redo att följa med oss på vår resa?

Ja, nu kör vi!

1 kommentar

Gun Herou

Gun Herou

Började så smått med några bivaxdukar. Vågade knappt använda dem för att jag ville att de skulle räcka till så mycket. Senast köpte jag en rulle. Perfekt! Nu har jag snöat in på bivaxdukar. Så praktiska!! Använder till all matförvaring. Tack o hälsning från Gun

Kommentera

Alla kommentarer granskas innan publicering