Nu är bivaxpåsarna här!

Bivaxpåsar är det nya sättet att förvara mat istället för plastpåsar.

Det fantastiska med bivax är att det är antibakteriellt, vilket förlänger matens hållbarhet. Bivaxpåsar andas också helt perfekt för matförvaring vilket motverkar kondens eller uttorkning. 

  • Brödet känns nybakat mycket längre.
  • Grönsakerna behåller sin fräscha krispighet.
  • Matresterna håller sig mögelfria.
  • Dessutom får osten inga hårda kanter.

Till skillnad från plastpåsar som bara slängs efter varje användning är bivaxpåsar återanvändbara! Fyll påsen med vatten och en droppe diskmedel och skaka påsen. Skölj ur och låt torka. Håller i minst ett år, oftast längre!

Hur tillverkar vi dem?

Efter att vi impregnerat tyget och klippt till storlekarna har vi en stor hög med klippta bivaxdukar. Den kan se ut ungefär så här:

En hög med bivaxpåsar

Sedan är det bara att börja vika. Vi lämnar som sagt en liten flärp längst upp så att det ska bli lätt att vika över.

Vika bivaxdukar

Sedan börjar det roliga... eller åtminstone den delen som kännetecknar påsarna mest av allt: Att sy.

Den här delen är lite speciell. Att sy allmänt är inte alltid det lättaste, och att sy en bivaxduk är ännu knepigare. Det är mycket fingerfärdighet och tålamod som krävs!

Man som syr en bivaxpåse

Sen har vi en färdig bivaxpåse som är redo att börja användas. På bilden nedan läggs ett bröd in i påsen vilket är ett av de vanligaste sätten att använda den på.

Bivaxpåse med bröd i

Om du har några frågor om bivaxpåsarna kan du alltid kommentera på det här inlägget eller mejla till support@gotlandoriginals.com. Är du intresserad av att införskaffa några påsar själv så klicka här.

Kommentera

Alla kommentarer granskas innan publicering