Vad innehåller vegandukarna?

Vi har precis släppt våra vegandukar. Vegandukar är ett veganskt alternativ till bivaxdukar, och funkar på precis samma sätt. Man använder de för att förvara mat, som exempelvis bröd, ost, grönsaker, eller skålar med matrester.

Vegandukar innehåller karnaubavax istället för bivax.

 

Vad är karnaubavax?

Karnaubavax utvinns från bladen av carnaubapalmen som trivs i nordöstra Brasilien, och är ett extremt slitstarkt material.

En av de största fördelarna med karnaubavax är dess höga smältpunkt, vilket skapar ett extremt slitstarkt material, som står emot både vatten och vind.

Denna egenskap gör det till en perfekt ingrediens i produktionen av vegandukar, där dess naturliga egenskaper bidrar till att skapa en hållbar och tålig yta som är både vattenavvisande och reptålig.

Utöver dess tekniska fördelar är karnaubavax också ett miljövänligt val. Dess naturliga ursprung och biologiskt nedbrytbara egenskaper gör det till en hållbar resurs som inte bidrar till skadliga kemikalier eller föroreningar.

Vad är fördelarna med karnaubavax?

Biologiskt nedbrytbart: karnaubavax är biologiskt nedbrytbart, vilket innebär att det bryts ner naturligt och minskar risken för att det ackumuleras i miljön. Detta främjar en hållbar och hälsosam miljö på lång sikt.

Naturligt och veganskt: karnaubavax utvinns från bladen på karnaubapalmen, vilket innebär att det är en förnybar och naturlig resurs. Dess naturliga ursprung minskar behovet av att använda icke-förnybara material och därmed minskar miljöpåverkan.

Växer i torka: Karnaubapalmen är känd för sin anpassningsförmåga till torra och heta klimatförhållanden. Den trivs särskilt väl i områden med långa torra perioder och tål extrem hetta, vilket gör den till en idealisk växt för halvtorra områden. Därför kräver den generellt sett inte lika mycket vatten som vissa andra grödor eller växtarter.

Vegandukarna finns ute till försäljning, och är helt tillverkade av karnaubavax, tallkåda, kokosolja, och jojobaolja. Ta en titt här.

Kommentera

Alla kommentarer granskas innan publicering