Varför vi avstod från Black Friday

Varför vi valde att inte delta i Black Friday

Nu under Black Friday antar jag att du också fått inkorgen proppad med mail från företag, med exakt samma budskap…

“Köp! Köp! Köp!”

Många av dessa företag har dessutom smyghöjt priserna innan, så att rean ska framstå som mycket generösare än den faktiskt är.

Innan Black Friday fick vi en hel del frågor om huruvida vi tänkte ha någon rea eller liknande, så vi tänkte förklara hur vi tänkte.

Vi diskuterade ett bra tag om hur vi skulle göra. Givetvis lockas man lite av att få ett stort uppsving av försäljning under några dagar, men vi tycker samtidigt inte om idéen av att hetsa folk till impulsköp.

I slutändan valde vi att inte ha någon rea. Så här resonerar vi:

Vi har haft samma priser hela året, och har till dags datum inte någon spektakulär rea på CV:t. Det kan tyckas snålt, men vi ser det som att vi ger alla lika förutsättningar.

Vi tycker inte man ska hetsas eller stressas till att köpa nåt man inte behöver. Det spelar ingen roll vad det än är för cool pryl. Det bygger på en osund konsumism som vi inte står bakom.

Tycker även personligen det är lite knasigt om person A handlar för ordinarie priser på måndag, för att person B på tisdag ska handla mycket billigare. Känner sig inte person A smått lurad då?

Visserligen är det så att Black friday eller andra shopping-högtider ger folk med en lägre inkomst en möjlighet att handla sånt som de annars inte hade haft råd med. Det finns en poäng i det och vi har full förståelse för den synvinkeln.

Vi har dock tänkt lasera kraftigt rabatterade bivaxdukar gjorda på feltryckt tyg (det blir så ibland). Ungefär samma tankesätt som med våra eldstartare - ta vara på svinn och feltryck istället för att slänga det.

Jag hoppas alla som undrat får klarhet i hur vi tänker :)

Vad tycker du om Black Friday och den typen av "shopping-högtider"? Let us know :)

Är du sugen på att kika in lite bivaxdukar så klicka här

Kommentera

Alla kommentarer granskas innan publicering