Välkommen till Gotland Originals!

Hej! Vi heter Leo och Sebastian

Kul att du hittat hit!

Det är vi som driver Gotland Originals. Vi är två barndomsvänner som alltid haft igång olika kreativa projekt ihop. Vi skrev serietidningar som små. Byggde en glasskiosk i tidiga tonåren, och gjorde kortfilmer när vi gick estetiska programmet på gymnasiet.

När vi blev lite äldre var det ett helt naturligt steg att skapa ett företag ihop, där vi nu får vara kreativa på heltid! Att samtidigt bidra till miljön är en stor bonus och känns riktigt bra!

Det började i studentrummet

Vi växte upp inne i Uppsala men kände oss aldrig riktigt hemma där. Det första vi båda gjorde efter studenten var att flytta.

Sebastian hamnade på Gotland samtidigt som Leo studerade psykologi i Budapest.

Som student drog Sebastian med hjälp av några vänner igång projektet “Gotlands bivaxdukar” från sitt studentrum, mest som ett kul sidoprojekt.

Trots en initial framgång blev det inte så mycket av projektet på grund av utbildningen och lågt intresse av de andra inblandade...

Från hobby-projekt i studentrummet till över 40 000 nöjda kunder!

Ett telefonsamtal som förändrade allt

Det var när Leo och Sebastian pratade på telefon en kväll som allt skulle förändras. Sebastian berättade om projektet och om sitt nya liv på ön, och övertygade Leo att komma och hälsa på.

Väl där bestämde vi oss för att faktiskt försöka göra något av projektet.

Sedan dess har det varit mycket slit och många sömnlösa nätter, med både upp och nedgångar.

Vi tror på fullständig kundbesatthet. Att alltid göra allt, allt, allt för att kunden ska bli nöjd.

Hur det går just nu

När vi kickade igång verksamheten i början av 2021 var det bivaxdukar vi gjorde. Idag har vi även bivaxljus, mini-brasor, eldstartare, och mycket, mycket mer är på gång!

Numera har vi ett litet team på 5 personer som jobbar stenhårt för att växa företaget. Det är helt och hållet tack vare alla våra UNDERBARA kunder.

Vi kan fortfarande inte greppa att över 40 000 riktiga människor av kött och blod valt att handla från oss. Det är HELT OVERKLIGT!

Det glädjer oss verkligen innerligt att vi får så många positiva kommentarer och mejl från alla er. Vi läser varenda en av dem och vi kunde inte vara stoltare! TUSEN TACK!!

Vårt mål

Vårt stora, långsiktiga mål är att ha en positiv påverkan på vår omvärld, samtidigt som vi får vara kreativa och utvecklas.

Det gör vi genom att fortsätta förbättra kvaliteten och upplevelsen kring våra produkter, och vi jobbar hela tiden på att utöka sortimentet. Våra krav är att allt ska tillverkas av oss själva, och det ska ha ett hållbart syfte. Inga skräpprodukter ämnade för engångsbruk.

Viktigast av allt dock, är att vi har riktigt, riktigt kul ihop.

Vi är enormt ödmjuka inför framgången hittils, och jobbar alltid på att förbättras. TUSEN TACK för att du är med på vår resa!

Vårt stora, långsiktiga mål är att ha en positiv påverkan på vår omvärld, samtidigt som vi gör något helt unikt.